Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P

337 μονάδες κέρδισε ο Dow

Κέρδη στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις αποδόσεις και τις περαιτέρω ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Η αγορά περίμενε επίσης τα αποτελέσματα από βασικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Dow Jones έκλεισε 337 μονάδες υψηλότερα, ή 1,07%, στις 31,837 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,63% στις 3,859 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,05% στις 670,15 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,25% στις 11,199 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 κέρδισαν περισσότερο από 1% o καθένας, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9%. Την Παρασκευή, ο Dow σημείωσε άνοδο πάνω από 700 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του δημοσίου υποχώρησε κατά περίπου 12 μονάδες βάσης στο 4,108%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,468%.

Συνολικά, η απόδοση και οι σημαντικές κινήσεις του δείκτη είναι σημάδια ότι οι επενδυτές «διπλασιάζουν τις προσδοκίες για μια ευκολότερη Fed», δήλωσε ο Cliff Hodge, επικεφαλής επενδύσεων στην Cornerstone Wealth.

Ο Hodge, είπε ότι τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη είναι επίσης ένα σημείο ελπίδας για τους επενδυτές που αναζητούν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αλλάξει πορεία όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller 20-City House που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδειξε ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,3% στις 20 βασικές πόλεις που μελετήθηκαν σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να είναι 13,1% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε επίσης πτώση, δείχνοντας ότι η άποψη για την οικονομία έχει επιδεινωθεί μετά από δύο μήνες βελτίωσης των προοπτικών.

«Η αγορά μόλις αρχίζει να έχει κάποιες ενδείξεις ότι τα οικονομικά δεδομένα που κινούνται προς τα εμπρός είναι πιθανό να επιβραδυνθούν», είπε ο Hodge. «Τα αρνητικά αποτελέσματα από εκεί, ίσως, δίνουν στη Fed λίγο περισσότερο χώρο αναπνοής».

Συν τοις άλλοις, οι traders εξέτασαν μια σειρά από εταιρικές αναφορές. Η General Motors και η Coca-Cola σημείωσαν άνοδο 1,4% και 2,5%, αντίστοιχα, αφού ανακοίνωσαν κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Η Xerox κατρακύλησε 14,5% αφού τα κέρδη ανά μετοχή ήταν λιγότερο από τα μισά των αναμενόμενων.

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, οι εταιρείες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να τα πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Τα στοιχεία του FactSet δείχνουν ότι, μέχρι το πρωί της Τρίτης, το 71% των εταιρειών που είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή.

Η Meta Platforms ανακοινώνει αποτελέσματα την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την Amazon και την Apple την Πέμπτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης