Τελευταία Νέα

Το μεγαλόπνοο σχέδιο Lightsource BP στις μπαταρίες φωτοβολταϊκών

Το μεγαλόπνοο σχέδιο Lightsource BP στις μπαταρίες φωτοβολταϊκών
Η θυγατρική της BP, έχει επεκταθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, επωφελούμενη από την παγκόσμια ώθηση στην ενεργειακή μετάβαση

Η Lightsource BP στοχεύει στην ταχεία αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών στα φωτοβολταϊκά της πάρκα σε όλο τον κόσμο, ώστε να φτάσει τα 4 GW έως το 2025, προκειμένου να αποθηκεύει και να παρέχει ενέργεια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας.

Η θυγατρική της BP, έχει επεκταθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, επωφελούμενη από την παγκόσμια ώθηση στην ενεργειακή μετάβαση.

Σχεδιάζει να αναπτύξει 25 GW έργων ηλιακής ενέργειας έως το 2025, από 5,7GW σήμερα και 1,6GW όταν η BP επένδυσε για πρώτη φορά 200 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μερίδιο 43% στην εταιρεία το 2017, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Nick Boyle σε συνέντευξή του.

Στο πλαίσιο της επέκτασης, σκοπεύει να εγκαταστήσει μπαταρίες χωρητικότητας 4 GW, είπε, που αντιστοιχεί περίπου στην κατανάλωση ενέργειας ενός εκατομμυρίου βρετανικών νοικοκυριών ετησίως. Η εταιρεία έκανε πρόσφατα την πρώτη της κίνηση με μια μπαταρία 25 μεγαβάτ στο αγρόκτημα Tiln Lane στη βόρεια Αγγλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης