Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P, κέρδη 2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P, κέρδη 2% για τον energy sector
Ορικαή άνοδος για τον Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι traders αξιολόγησαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Alphabet.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 3 μονάδες ή 0,01% στις 31,840 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,74% στις 3,830 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,37% στις 679,41 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,04% στις 10,970 μονάδες.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα ακίνητα κινήθηκαν ελαφρώς αρνητικά μαζί με τον καταναλωτικό τομέα, τις υπηρεσίες επικοινωνίας και την τεχνολογία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Dow σημείωσε ράλι πάνω από 300 μονάδες καθώς η Visa ενίσχυσε τον δείκτη με ισχυρά κέρδη. Ο S&P 500 ήταν επίσης θετικός.

Οι μετοχές της μητρικής της Google, Alphabet σημείωσαν πτώση 6,4% αφού ο τεχνολογικός γίγαντας δεν κατάφερε να διατηρήσει προβλέψεις. Η Alphabet ανέφερε επίσης μείωση των εσόδων από διαφημίσεις YouTube, η οποία ώθησε τους επενδυτές να αξιολογήσουν τις προοπτικές για άλλες εταιρείες τεχνολογίας που βασίζονται στις διαφημιστικές δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft υποχώρησε περίπου 6% αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο cloud στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα, παρά τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο που ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Οι μετοχές της Harley-Davidson σημείωσαν άνοδο 6,7% αφού η κατασκευάστρια μοτοσικλετών ανέφερε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Η Boeing έχασε 2,9% αφού ανακοίνωσε απώλειες για το τρίμηνο και απώλειες προσδοκιών για έσοδα.

Οι μετοχές επιχείρησαν ένα ράλι νωρίτερα την ημέρα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποτινάξουν τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα της Microsoft και της Alphabet.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 3% την Τετάρτη, ενισχύθηκαν από τις εξαγωγές αργού στις ΗΠΑ και καθώς τα διυλιστήρια της χώρας λειτουργούσαν σε υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα για αυτήν την εποχή.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 2,6%, στα 95,95 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 3,2%, στα 88,10 δολάρια.

Το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ πρόσθεσε επίσης την ανοδική πορεία, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με εβδομαδιαία κυβερνητικά στοιχεία, περισσότερο από το αναμενόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης