Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον Nasdaq  και 0,5% για τον S&P

198 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow εκτινάσσεται κατά 200 μονάδες καθώς οι traders σταθμίζουν τα ισχυρότερα από τα προβλεπόμενα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο την Πέμπτη μετά από νέα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο και υπαινίσσονται μείωση του πληθωρισμού.

Ο Dow κέρδισε 198 μονάδες, ή 0,62% στις 32,037 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,59% στις 3.808 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,33% στις 681,60 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,63% στις 10,792 μονάδες.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό 2,6% σε ετήσια βάση , έναντι της εκτίμησης του Dow Jones για ανάπτυξη 2,3%. Η έκθεση για το πρώτο τρίμηνο θετικής ανάπτυξης για το 2022, μείωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση.

Πέρα από το ότι παρουσίαζε ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη, η έκθεση για το ΑΕΠ παρείχε τουλάχιστον μερικά καλά νέα για τον πληθωρισμό. Ο σταθμισμένος δείκτης τιμών, ένας δείκτης κόστους ζωής που προσαρμόζεται ώστε να αντανακλά τη μεταβαλλόμενη συμπεριφορά των καταναλωτών, αυξήθηκε 4,1% για το τρίμηνο, πολύ κάτω από την εκτίμηση του 5,3%. Ο βασικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,2%, κάτω από 7,3%, σύμφωνα με ένα δείκτη που χρησιμοποιεί η Federal Reserve.

Αυτό πρόσφερε ελπίδα στους παράγοντες της αγοράς που αναζητούσαν στοιχεία που να δείχουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Federal Reserve να χαλαρώσει τις αυξήσεις επιτοκίων μετά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, δήλωσε ο Cliff Hodge, επικεφαλής επενδύσεων στην Cornerstone Wealth. Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν επίσης μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Ο τεχνολογικός τομέας επιβάρυνε τον Nasdaq – καθώς οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Facebook υποχώρησαν κατά 29,7% λόγω αδύναμων προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο και απογοητευτικών κερδών για το τρίτο τρίμηνο. Η έκθεση οδήγησε αρκετούς αναλυτές να υποβαθμίσουν τη μετοχή.

Οι traders εξέτασαν επίσης αναφορές κερδών από άλλες εταιρείες, μερικές από τις οποίες είχαν καλύτερη απόδοση από ό,τι η τεχνολογία αυτή την εβδομάδα. Οι μετοχές της McDonald's σημείωσαν άνοδο 3,4% αφού ο γίγαντας του fast-food ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ωστόσο, η Altria Group σημείωσε πτώση 1,2% μετά από χαμένες προσδοκίες για τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης