Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανεβάζει ταχύτητα για τα τερματικά εισαγωγής LNG η Γερμανία με στόχο την ενεργειακή επάρκεια

Ανεβάζει ταχύτητα για τα τερματικά εισαγωγής LNG η Γερμανία με στόχο την ενεργειακή επάρκεια

Πότε θα τεθούν σε λειτουργία

 

Η Γερμανία αποκτά τερματικά φυσικού αερίου (LNG) ως μέρος των προσπαθειών της να διαφοροποιηθεί μακριά από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Μισθώνει τέσσερις μονάδες επιπέδου αποθήκευσης και αναθεώρησης (FSRUS) τον Μάιο, σε θέση να εισάγει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (BCM) θαλάσσιου αερίου ετησίως το καθένα. Δύο από αυτά πρόκειται να είναι διαθέσιμα φέτος.

Το Wilhelmshaven θα γίνει το πρώτο Hub και το Brunsbuettel το δεύτερο, που θα αναπτυχθεί από την Uniper και την RWE αντίστοιχα.

Το λιμάνι του ποταμού Elbe του Stade και του Lubmin στη Βαλτική Θάλασσα θα λάβει επίσης από ένα FSRU το καθένα.

Η Γερμανία έχει επίσης επισημοποιήσει την ναύλωση ενός πέμπτου πλωτού πλοίου LNG για το Wilhelmshaven, δήλωσε το υπουργείο Οικονομίας στις 25 Οκτωβρίου, το οποίο θα λειτουργήσει για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Uniper τον Αύγουστο έλαβε έγκριση για την έναρξη της κατασκευής μιας εγκατάστασης FSRU.

Ο ολλανδικός χειριστής δικτύου φυσικού αερίου Gasunie, ο οποίος έχει μερίδιο 40% στο έργο FSRU, σχεδιάζει δύο σχετικούς αγωγούς φυσικού αερίου.

Η κρατική τράπεζα KFW και η RWE είναι ενδιαφερόμενοι στη σταθερή εγκατάσταση. Η Shell έχει δεσμευτεί σε ορισμένες εγγυημένες αγορές.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Ο χειριστής του έργου Hanseatic Energy Hub που θα λάβει ένα FSRU το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του επόμενου έτους, ξεκίνησε τις προσκλήσεις στους συμμετέχοντες στην αγορά για να κλείσουν την ικανότητα σε προγραμματισμένο χερσαίο κόμβο. Αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί το 2026 και υποστηρίζεται από την Gas Network Company Fluxys την ομάδα επενδυτικών εταιρειών Partners Group την εταιρεία Logistics Group Buss and Chemicals Dow.

Το Enbw έχει δεσμευτεί ως αγοραστής.

Έχουν υποβληθεί αιτήσεις για το τερματικό και το λιμάνι. Μια τελική επενδυτική απόφαση αναμένεται το επόμενο έτος.

Οι φορείς εκμετάλλευσης του κρατικού FSRU που προορίζονται για το Lubmin αναμένουν να λειτουργήσουν στα τέλη του 2023.

Μια ιδιωτική κοινοπραξία, η Deutsche Regas, στοχεύει στην ανάπτυξη ενός άλλου κόμβου FSRU εκεί νωρίτερα με ετήσια ικανότητα αναπαραγωγής 11,7 BCM, με 15,2 BCM.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης