Διεθνή

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο
Οι πιο σφοδρές μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ έχουν σημειωθεί γύρω από τις πόλεις Μπαχμούτ και Αβντίιβκα.

Μπαράζ εκρήξεων ακούστηκε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το πρωί, ενώ οι περιφερειακές αρχές στο βόρειο, το ανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις.

Καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από το Κίεβο έπειτα από περίπου 10 εκρήξεις, σύμφωνα με το Reuters. Όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 ως τις 08:20. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Κίεβου. 

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων σε κρίσιμες υποδομές, τμήμα της πρωτεύουσας δεν έχει ρεύμα. Δεν υπάρχει παροχή νερού σε ορισμένες περιοχές. Όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν» δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο. 

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ πως ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια «σφοδρή επίθεση» ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι μια στρατιωτική μονάδα από το Τσοπ στη δυτική Ουκρανία επιχείρησε στην απόκρουση της επίθεσης, αλλά δεν διευκρίνισε την τοποθεσία που σημειώθηκε η σύγκρουση.

«Σήμερα σταμάτησαν τις σφοδρές επιθετικές ενέργειες του εχθρού», είπε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του ομιλία. «Η ρωσική επίθεση αποκρούστηκε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί παράλληλα ότι Ρώσοι στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Οι πιο σφοδρές μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ έχουν σημειωθεί γύρω από τις πόλεις Μπαχμούτ και Αβντίιβκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης