Ενέργεια

Σταϊκούρας: Θέμα χρόνου η ΚΥΑ για την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σταϊκούρας: Θέμα χρόνου η ΚΥΑ για την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης
«Έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου», δήλωσε ο υπουργός
Στην τελική ευθεία η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, να εκτιμά ότι αυτό θα γίνει μέσα στην τρέχουμε εβδομάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι «ήδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου.
«Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.
Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων, γνωστοποίησε ότι «θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα «τρέξει» μέχρι περίπου τα μέσα Δεκεμβρίου», ενώ «η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του έτους».
Σημείωσε δε, πως θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για όσους πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης