Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΕΕ θα βοηθήσει τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας - Στο Κίεβο η Kadri Simson

Η ΕΕ θα βοηθήσει τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας - Στο Κίεβο η Kadri Simson

Η πρόσθετη βοήθεια θα πρέπει να προέλθει από θεσμικά όργανα της ΕΕ, κράτη μέλη, διεθνείς εταίρους και ιδιώτες δωρητές δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τρόπους για να αυξήσει τη βοήθεια στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας, ο οποίος έχει πληγεί από εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο την Τρίτη σύμφωνα με το Reuters.

«Βρίσκομαι στο Κίεβο σήμερα για να βοηθήσω στην αύξηση της υποστήριξης στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας», ανέφερε σε tweet. «Έχω δει το μέγεθος της καταστροφής στην Ουκρανία από πρώτο χέρι και καταβάλλω όλες τις προσπάθειες για να αυξήσω την οικονομική, τεχνική και πρακτική βοήθεια».

Η Simson χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Ρωσίας «μια σκληρή και απάνθρωπη τακτική για να προκαλέσει ανθρώπινο πόνο καθώς πλησιάζει ο χειμώνας».

Η πρόσθετη βοήθεια θα πρέπει να προέλθει από θεσμικά όργανα της ΕΕ, κράτη μέλη, διεθνείς εταίρους και ιδιώτες δωρητές, είπε.

Η Επίτροπος ταξίδεψε στο Κίεβο μετά από εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων που επικεντρώθηκαν στις μη στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας, ιδίως σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Simson σχεδιάζει να συναντηθεί με τις ουκρανικές αρχές και τις εταιρείες ενέργειας για να μιλήσουν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν η ΕΕ, οι διεθνείς εταίροι και ο ιδιωτικός τομέας.

Θα συζητήσει επίσης την κατάσταση στον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia, την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη μελλοντική ανασυγκρότηση του ενεργειακού συστήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης