Ενέργεια

Helleniq Energy: Σχεδιάζει να αποκτήσει τρισδιάστατα δεδομένα για ελληνικά υπεράκτια μπλοκ

Helleniq Energy: Σχεδιάζει να αποκτήσει τρισδιάστατα δεδομένα για ελληνικά υπεράκτια μπλοκ

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η φάση 3D

 

Σχετικά Άρθρα
Η Helleniq Energy θα ξεκινήσει μια διαδικασία για την απόκτηση πιο προηγμένων δεδομένων για πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου σε δύο υπεράκτια τετράγωνα στο Ιόνιο Πέλαγος τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την Πέμπτη το ανώτατο στέλεχος της σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η Ελλάδα έχει ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 600 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων και νωρίτερα φέτος αποφάσισε να προχωρήσει στη συλλογή σεισμικών δεδομένων μέσω σκαφών έρευνας σε περιοχές που φέρουν δυνητικά σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων δύο μπλοκ έξω από την Κρήτη.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια επιταχυνόμενη δισδιάστατη σεισμική έρευνα για τα μπλοκ στο Ιόνιο Πέλαγος και ακόμη περιμένει την τελική ερμηνεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιαμισής σε συνέδριο αναλυτών.

«Όμως έχουμε αρκετά στοιχεία για να μας πείσουν να προχωρήσουμε στη φάση 3D που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες», είπε, αφού η Helleniq ανέφερε άλμα στα κέρδη του τρίτου τριμήνου χάρη στα ισχυρά περιθώρια διύλισης και τις εξαγωγές.

Στο πλαίσιο της ώθησής της να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της και να φτάσει σε ισχύ ηλιακής και αιολικής ενέργειας 1 γιγαβάτ έως το 2026, η Helleniq ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» για την απόκτηση έργων πράσινης ενέργειας μέσω νέων εξαγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εξαιρουμένων των αποθεμάτων πετρελαίου, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 381 εκατομμύρια ευρώ (387 εκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, από 33 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.
Μετά την πώληση ελληνικού περιουσιακού στοιχείου, η Helleniq διένειμε μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Θα πληρώσει πρόσθετο ενδιάμεσο μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή με βάση την οικονομική απόδοση εννέα μηνών, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης