Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

RWE: Κέρδισε σε δημοπρασία της Ολλανδίας υπεράκτιο αιολικό 760 MW

RWE: Κέρδισε σε δημοπρασία της Ολλανδίας υπεράκτιο αιολικό 760 MW
Το αιολικό πάρκο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2027

Η RWE υπέβαλε επιτυχώς προσφορά σε ολλανδική δημοπρασία για την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 760 MW.

«Η Oranje Wind Power II της RWE έχει διάφορα σχέδια για αυτό το project, συμπεριλαμβανομένων 600 MW χερσαίων ηλεκτρολυτικών συσκευών, 225 MW ηλεκτρονικών λεβήτων για τηλεθέρμανση και βιομηχανικές εφαρμογές, μπαταρίες και πλωτή ηλιακή ενέργεια στη θάλασσα», δήλωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το Hollandse Kust West 7 είναι η πρώτη επιτυχημένη προσφορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της RWE στην Ολλανδία. Δίπλα στο αιολικό πάρκο, η επιτυχημένη προσφορά της RWE δίνει το πράσινο φως στην ανάπτυξη μιας πλωτής ηλιακής εγκατάστασης 5 MW που θα αναπτυχθεί από τη νορβηγο-ολλανδική εταιρεία SolarDuck και η οποία θα ενσωματωθεί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο μαζί με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας .

Από την πλευρά της, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Rob Jetten υπογράμμισε ότι: «Αυτό ο αιολικό πάρκο θα αντιπροσωπεύει περίπου το 6% της τρέχουσας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ολλανδία. Η αιολική ενέργεια είναι επίσης πολύ σημαντική για τις εταιρείες και τη βιομηχανία».

Σε λειτουργία έως το 2027

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2027. Ήταν μέρος των ολλανδικών στόχων κατασκευής υπεράκτιων με συνολική ισχύ 21 GW έως το 2030 και 70 GW έως το 2050.

Επίσης, το νέο project θα υλοποιηθεί χωρίς κρατικές επιδοτήσεις. Ο Markus Krebber, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE τόνισε ότι: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την είσοδο της RWE στα offshore αιολικά της Ολλανδίας, η οποία θεωρείται μια από τις τέσσερις βασικές αγορές στρατηγικής ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Η Ολλανδία έχει ορίσει την υπεράκτια αιολική ενέργεια ως τη μεγαλύτερη μελλοντική πηγή ενέργειας της χώρας, στοχεύοντας σε εγκατεστημένη ισχύ 70 GW μέχρι τα μέσα του αιώνα, αφού σχεδίαζε να φτάσει το ορόσημο των 50 GW το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης