Επικαιρότητα

Καλύτερα των εκτιμήσεων ο προϋπολογισμός - Πρωτογενές έλλειμμα 349 εκατ. στο 10μηνο 2022

Καλύτερα των εκτιμήσεων ο προϋπολογισμός - Πρωτογενές έλλειμμα 349 εκατ. στο 10μηνο 2022
Συνεχίστηκε η καλή πορεία των φορολογικών εσόδων
Στα 349 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα στο 10μηνο 2022, χαμηλότερα από τον στόχο, ενώ συνεχίστηκε η καλή πορεία των φορολογικών εσόδων.

Όπως τονίζει στην δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης «καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία και παρατηρούνται τάσεις επιβράδυνσης στην Ευρώπη, τα στοιχεία από τα έσοδα του Οκτωβρίου δεν δείχνουν σοβαρή τάση διαφοροποίησης αναφορικά με την πολλή θετική πορεία που έχει η οικονομία το 2022. Συγκεκριμένα, τα φορολογικά έσοδα του Οκτωβρίου ήταν αυξημένα κατά 289 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ποσό που είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό που είναι αναγκαίο για να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Τα έσοδα από φόρους του κρατικού προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2022 εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα έναντι του στόχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα ανήλθαν σε 45,626 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,108 δισ. ευρώ ή 12,6% έναντι του στόχου.
Αύξηση παρουσίασαν επίσης τα φορολογικά έσοδα του Οκτωβρίου κατά 6% έναντι του στόχου ή κατά 289 εκατ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης