Ενέργεια

Helleniq Energy, MOH: Παρατείνεται η έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Helleniq Energy, MOH: Παρατείνεται η έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης
Η διάρκεια της έκπτωσης της εταιρείας

Mε απόφασή της η Helleniq Energy παρατείνει έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 την έκπτωση των 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Αντιστοίχως και οι εμπορικές εταιρίες του ομίλου Motor Oil, Shell, AVIΝ και Cyclon θα συνεχίσουν την εκπτωτική τους πολιτική στο πετρέλαιο θέρμανσης και για το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενή της της ανακοίνωση, η Eταιρεία στις αρχές του μήνα, είχε γνωστοποιήσει την εν λόγω παράταση ως τις 15 Νοεμβρίου (δηλαδή σήμερα)

«Πρόκειται για έκπτωση 6 λεπτά ανά λίτρο προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά ανά λίτρο με ΦΠΑ  που ο όμιλος  δίνει στις εταιρίες εμπορίας , οι οποίες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια του. Ταυτόχρονα, η ΕΚΟ διατηρεί έως τις 21 Νοεμβρίου την επιπλέον έκπτωση 5% επί της τρέχουσας τιμής, από επιλεγμένα πρατήρια της εταιρίας, ενώ για όλη τη σεζόν ισχύουν οι 12 άτοκες δόσεις για αγορές με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται κάτω από τα 1,40 ευρώ/λίτρο, ένα επίπεδο κάτω από το οποίο διαφαίνεται ότι θα κινηθούν και οι τιμές, από τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων της Μότορ Οίλ.Ας σημειωθεί πάντως ότι η τιμή καταναλωτή ακολουθεί τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών του ντίζελ θέρμανσης και ως εκ τούτου η τιμή μεταβάλλεται καθημερινά» είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης