Ενέργεια

Η Γερμανία ολοκληρώνει τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG Wilhelmshaven

Η Γερμανία ολοκληρώνει τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG Wilhelmshaven

 

Το πρώτο και το δεύτερο FSRU θα λειτουργήσουν στο τέλος του έτους

Η Γερμανία ολοκλήρωσε την Τρίτη την κατασκευή του πρώτου πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι Wilhelmshaven στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερο LNG και να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο αγωγών.
«Η νέα θέση πρόσληψης LNG είναι ένα μεγάλο βήμα προς έναν ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της πολιτείας Κάτω Σαξονίας Όλαφ Λίες σύμφωνα με το Reuters.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι το Wilhelmshaven θα λειτουργήσει γύρω στο τέλος του έτους, όπως και ένας δεύτερος πλωτός τερματικός σταθμός στο λιμάνι Brunsbuettel της Βόρειας Θάλασσας.

Η μονάδα πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Wilhelmshaven (FSRU), για τη χρήση από την Uniper θα αγκυροβολήσει σε μια πλέον διευρυμένη προβλήτα και θα έχει τη δυνατότητα να επαναεριοποιήσει το LNG που φτάνει σε ειδικά δεξαμενόπλοια.
Η νέα λιμενική υποδομή εκεί θα είναι εξοπλισμένη για να στραφεί σε εισαγωγές ενεργειακών πηγών χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως το υδρογόνο στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Κάτω Σαξονίας Κρίστιαν Μάγιερ.

Επενδύσεις

Η Γερμανία βασίστηκε στη Ρωσία για σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού της αερίου πέρυσι, αλλά το Βερολίνο, το οποίο στοχεύει να σταματήσει τυχόν εναπομείνασες ρωσικές ροές μέχρι το καλοκαίρι του 2024, τον Μάιο άρχισε να επενδύει σε FSRU και συναφείς εφαρμογές για πιο μόνιμους, χερσαίους τερματικούς σταθμούς λήψης LNG .

Το Wilhelmshaven FSRU, το σκάφος Hoegh Esperanza, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα ναυπηγείο στη Βρέστη της Γαλλίας, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων Eikon Refinitiv. Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι το Esperanza αναμένεται να φτάσει πλήρως φορτωμένο στα μέσα Δεκεμβρίου και θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται τα φορτία των εισερχομένων δεξαμενοπλοίων LNG από τον Ιανουάριο.

Ο Χάμπεκ αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για την στρατηγική LNG της Γερμανίας, είπε ότι το FSRU για την RWE στο Brunsbuettel θα πρέπει επίσης να φτάσει στην αλλαγή του έτους και τα έργα στο Stade και στο Lubmin θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του 2023.

Στο Wilhelmshaven θα υπάρξει άλλη μια εκκίνηση FSRU το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους, που θα λειτουργεί από τον ιδιοκτήτη Excelerate Energy για λογαριασμό μιας κοινοπραξίας Tree Energy Solutions, E.ON (EONGn.DE) και Engie (ENGIE.PA).

Μια ιδιωτική ναυλωμένη και λειτουργική FSRU αναμενόταν επίσης στο Lubmin στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, τα έξι FSRU θα μπορούσαν θεωρητικά να καλύψουν το ένα τρίτο των ετήσιων αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο, με βάση τα 90,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που καταναλώθηκαν το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης