Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί «καίνε» τη Γαλλία τα πυρηνικά - Φόβος για τον Ιανουάριο

Γιατί «καίνε» τη Γαλλία τα πυρηνικά - Φόβος για τον Ιανουάριο
Ο κίνδυνος προσφυγής στο σύστημα Ecowatt «εμφανίζεται υψηλός» τον Ιανουάριο, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο κίνδυνο για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο, επειδή η ικανότητα παραγωγής των πυρηνικών σταθμών της χώρας θα είναι χαμηλότερη από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με το RTE.

«Η κατάσταση εμφανίζεται λιγότερο επικίνδυνη τον Δεκέμβριο και μετά από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ο μήνας Ιανουάριος συγκεντρώνει πλέον περισσότερους κινδύνους από ό,τι στην προηγούμενη ανάλυση», τονίζει το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας.

Οι επισκευές και η συντήρηση σχεδόν των μισών πυρηνικών σταθμών της Γαλλίας, μετατρέπουν τη χώρα από έναν παραδοσιακό εξαγωγέα ενέργειας σε εισαγωγέα φέτος. Η φοβερή ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με τις περικοπές της ρωσικής προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έχουν προκαλέσει άνοδο των τιμών της ενέργειας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η δημόσια σύσταση

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος, η γαλλική κυβέρνηση προέτρεψε τις εταιρείες, τις τοπικές αρχές και τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια. Σε περίπτωση που το RTE προβλέψει ελλείψεις στα αποθέματα, θα σημάνει «κόκκινος συναγερμός» για να αρχίσει δραστική μείωση στην κατανάλωση.

Ο κίνδυνος προσφυγής στο σύστημα Ecowatt «εμφανίζεται υψηλός» τον Ιανουάριο, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, εάν δηλαδή εμφανιστούν καταστάσεις ψύχους ή πιο ήπια για την εποχή φαινόμενα, όπως προειδοποιεί το RTE.

Η EDF παράγει σχεδόν 31 GW ενέργειας και προσβλέπει στην παραγωγή επιπλέον 40 GW πυρηνικής ενέργειας στις αρχές του επόμενου έτους εν μέσω και πιθανών καθυστερήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης