Τελευταία Νέα

Στην Αγγλία το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες στην Ευρώπη

Στην Αγγλία το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες στην Ευρώπη
Το project μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 νοικοκυριά μέσα σε δύο ώρες

Το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες της Ευρώπης ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αγγλία. Η εγκατάσταση Pillswood έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας έως και 196 MWh σε έναν μόνο κύκλο.

Λέγεται μάλιστα, ότι μέσα σε δύο ώρες, μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 νοικοκυριά

Σύμφωνα με το rechargenews, η εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Harmony Energy και χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία με την υπογραφή της Tesla. Έχει κατασκευαστεί δίπλα στον υποσταθμό Creyke Beck του National Grid, που θα συνδεθεί με το Dogger Bank, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, όταν θα ξεκινήσει στη Βόρεια Θάλασσα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Στο επίκεντρο οι ανάγκες

Το σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Tesla, επρόκειτο να ενεργοποιηθεί σε δύο στάδια τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, αυτό έγινε νωρίτερα «για να υποστηρίξει το National Grid στις προσπάθειές του να παρέχει σταθερή και ασφαλή ενέργεια στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δύσκολης χειμερινής περιόδου».

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ελλείψεων ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης