Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου φέτος και του χρόνου

Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου φέτος και του χρόνου
Η Gazprom απείλησε να μειώσει τις ροές φυσικού αερίου που αποστέλλονται μέσω Ουκρανίας την επόμενη βδομάδα

Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπει η Trafigura Group σχετικά με το φυσικό αέριο και την Ευρώπη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με έναν από τους μεγαλύτερους traders εμπορευμάτων στον κόσμο, στα πλεονεκτήματα της Ευρώπης για την αποφυγή της έλλειψης φυσικού αερίου φέτος αλλά και του χρόνου, είναι ο ήπιος καιρός.

Με βασική προϋπόθεση τις φυσιολογικές καιρικές συνθήκες και τη συνέχιση των ρωσικών ροών μέσω Ουκρανίας,  τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι πιθανό να εξαντληθούν κατά τα 2/3 το φετινό χειμώνα. Αυτό υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trafigura, Jeremy Weir, συνεχίζοντας ότι η περιοχή θα είναι σε θέση να επιβιώσει την επερχόμενη χειμερινή περίοδο και θα μπορούσε να έχει αρκετά αποθέματα για να αποφύγει μια κρίση και το επόμενο έτος.

«Εάν ισχύσει αυτό, μπορεί να μην έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα τον επόμενο χειμώνα, κάτι που ήταν στην πραγματικότητα η πραγματική ανησυχία», δήλωσε ο Weir στη σύνοδο κορυφής των Financial Times Commodities Asia στη Σιγκαπούρη. «Νομίζω ότι ένα σημαντικό πρόβλημα έχει μετριαστεί», σημείωσε.

Η απειλή της Gazprom

Σημειώνεται ότι η Gazprom απείλησε να μειώσει τις ροές φυσικού αερίου που αποστέλλονται μέσω Ουκρανίας την επόμενη βδομάδα.  Ωστόσο, σύμφωνα με τον Weir, η τωρινή ισχυρή αποθήκευση και ο εξαιρετικά ήπιος καιρός έχουν δημιουργήσει ένα θετικό momentum για την αγορά.

Τέλος, όλοι οι αρμόδιοι φορείς εφιστούν την προσοχή των χωρών τους, προκειμένου να είναι σε συνεχή εγρήγορση, δεδομένου ότι η κορύφωση της ενεργειακής κρίσης έχει απροσδιόριστες διαβαθμίσεις στην εξέλιξή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης