Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισπανία: Το πλαφόν στο φυσικό αέριο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές

Ισπανία: Το πλαφόν στο φυσικό αέριο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές

 «Δεν είμαστε στο σωστό δρόμο εάν αυτή είναι η επιλογή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε την Τετάρτη ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τεθεί ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αυξήσεις τιμών.

Ισπανία θεωρεί ότι αυτή η πρόταση μπορεί να έχει στρεβλά αποτελέσματα, όχι μειώσεις των τιμών του φυσικού αερίου, αλλά ακόμη και αυξήσεις τιμών", δήλωσε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του.

Μετά από μήνες εσωτερικών συγκρούσεων εντός του μπλοκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να περιοριστούν οι τιμές του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ (285 $) ανά μεγαβατώρα ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης των υπουργών ενέργειας της ΕΕ, όπου θα συζητήσουν έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση μιας πιθανής ενεργειακής κρίσης ενόψει του χειμώνα. .

Η πρόταση «προφανώς δεν είναι αρκετή», είπε ο Σάντσες, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε στο σωστό δρόμο εάν αυτή είναι η επιλογή».

Αρκετά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ επέκριναν την πρόταση, λέγοντας ότι το επίπεδο τιμών στο οποίο θα δημιουργηθεί το ανώτατο όριο ήταν πολύ υψηλό.

Η εταιρεία συμβούλων Eurointelligence είπε ότι τα προτεινόμενα κριτήρια της Επιτροπής σήμαιναν ότι το ανώτατο όριο ήταν "προφανώς σχεδιασμένο για να μην χρησιμοποιείται: με άλλα λόγια, δεν προορίζεται να περιορίσει πραγματικά τις τιμές".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης