Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Myθέρμανση: «Βροχή» αιτήσεων για το επίδομα

Myθέρμανση: «Βροχή» αιτήσεων για το επίδομα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεπέρασαν τις 800.000
Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις στο Myθέρμανση, δείγμα της ανησυχίας που επικρατεί με την ενεργειακή κρίση, με το ενδιαφέρον των πολιτών για το φετινό επίδομα να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεπέρασαν τις 800.00 όταν πέρυσι τέτοια εποχή ήταν περίπου οι μισές.
Με δεδομένο ότι η πλατφόρμα myΘέρμανση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι ο αριθμός των υπόχρεων που θα σπεύσει να κλειδώσει την πρώτη δόση του βοηθήματος θα είναι πάνω από 1 εκατ.

Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή παλαιών δικαιούχων και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022. Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ (1/2) της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, δυνάμει της υπό στοιχεία Α.1243/2021 (Β' 5298) κοινής υπουργικής απόφασης, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης