Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η RWE κινεί διαδικασία διαιτησίας κατά της Gazprom

tags :
Η RWE κινεί διαδικασία διαιτησίας κατά της Gazprom

Η έκθεση της RWE στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου ήταν αρκετά χαμηλή σε σύγκριση, καλύπτοντας 15 τεραβατώρες (TWh) έως το 2023

 

Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE κίνησε διαδικασία διαιτησίας κατά της ρωσικής Gazprom για ελλείψεις παραδόσεων φυσικού αερίου, δήλωσε εκπρόσωπος της RWE, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κίνηση έρχεται αφότου η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας Uniper ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια διαδικασία διαιτησίας με την ελπίδα να εξασφαλίσει αποζημίωση δισεκατομμυρίων ευρώ από την Gazprom για αδιάθετους όγκους φυσικού αερίου.

Η έκθεση της RWE στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου ήταν αρκετά χαμηλή σε σύγκριση, καλύπτοντας 15 τεραβατώρες (TWh) έως το 2023, η οποία έχει μειωθεί σε 4 TWh από τότε που η Ρωσία άρχισε την εισβολή της στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της προσφοράς, υπολογίζουμε ότι η αντικατάσταση των υπόλοιπων 4 TWh θα μπορούσε να κοστίσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια επιπλέον ευρώ (422 εκατομμύρια δολάρια)», έγραψε τον Ιούνιο ο αναλυτής της Stifel Research, Martin Tessier.

Η Uniper, η οποία έχει υποστεί ζημίες περίπου 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι σήμερα, αντικαθιστώντας τις ρωσικές προμήθειες που σταμάτησαν από τα τέλη Αυγούστου, έχει έκθεση 200 TWh.

Ο Γερμανός trader φυσικού αερίου VNG που ανήκει στην EnBW αρνήθηκε να σχολιάσει εάν και αυτή είχε κινήσει διαδικασία διαιτησίας.

«Εξετάζουμε φυσικά όλες τις επιλογές και τις αξιολογούμε για να περιορίσουμε τη ζημιά στο μέγιστο δυνατό βαθμό», δήλωσε εκπρόσωπος της VNG, η οποία έλαβε επίσης ρωσικό αέριο μέχρι να σταματήσουν οι ροές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης