Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοντά σε νέο ορόσημο το έργο παραγωγής bio-LNG της Nordsol στην Ολλανδία

Κοντά σε νέο ορόσημο το έργο παραγωγής bio-LNG της Nordsol στην Ολλανδία
Νωρίτερα φέτος, η Shell άρχισε να προσφέρει βιο-LNG αναμεμειγμένο με «κανονικό LNG» σε όλους τους πελάτες της στην Ολλανδία

Η ολλανδική εταιρεία Nordsol έχει επιτύχει ένα νέο ορόσημο παραγωγής στο εργοστάσιο βιο-LNG στο Άμστερνταμ μετά την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων πέρυσι.

Η Nordsol και οι συνεργάτες της Shell και Renewi εγκαινίασαν επίσημα το πρώτο εργοστάσιο βιολογικού LNG στην Ολλανδία στις 18 Οκτωβρίου 2021, ακολουθούμενο από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας αργότερα τον ίδιο μήνα.Τον Ιανουάριο, το εργοστάσιο έφτασε στο ορόσημο του τέταρτου του ενός εκατομμυρίου κιλών παραγόμενου βιο-LNG.

«Σήμερα, ο 2000ος τόνος βιο-LNG θα παραδοθεί σε ένα από τα πρατήρια καυσίμων της Shell στην Ολλανδία», δήλωσε η Nordsol την Τετάρτη (14/12). Αυτή η ποσότητα βιο-LNG που χρησιμοποιείται από φορτηγά σημαίνει ότι είχε αποτραπεί η εκπομπή περίπου 9500 τόνων ορυκτών CO2, ισχυρίζεται η Nordsol. 

Νωρίτερα φέτος, η Shell άρχισε να προσφέρει βιο-LNG αναμεμειγμένο με «κανονικό LNG» σε όλους τους πελάτες της στην Ολλανδία. Η Shell διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ολλανδία, τη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από αυτό το εργοστάσιο βιο-LNG, η Nordsol εργάζεται επίσης σε άλλες εγκαταστάσεις και πρόσφατα πήρε μια τελική επενδυτική απόφαση για το εργοστάσιο βιο-LNG στο Wilp μαζί με τους εταίρους της Titan και Attero. Σε αντίθεση με το εργοστάσιο bio-LNG στο Άμστερνταμ Westpoort, αυτή η νέα εγκατάσταση θα παρέχει βιο-LNG για τον ναυτιλιακό τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης