Ενέργεια

Likhachev (Rosatom): Αναμένουμε αύξηση εξαγωγών κατά 15% το 2022

Likhachev (Rosatom): Αναμένουμε αύξηση εξαγωγών κατά 15% το 2022
Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από 10 μήνες, η Rosatom απέφυγε τις δυτικές κυρώσεις

Η ρωσική Rosatom αναμένει αύξηση των εξαγωγών της το 2022 στο 15%, ενώ το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών για την αγορά του εξωτερικού παρέμεινε σταθερό στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, Alexei Likhachev.

«Οι εξαγορές θα αυξηθούν κατά περίπου 15%. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό απέχει πολύ από το όριο» διευκρίνισε. Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από 10 μήνες, η Rosatom απέφυγε τις δυτικές κυρώσεις, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες τις ζύγιζαν νωρίτερα φέτος.

«Ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, το χαρτοφυλάκιό μας με παραγγελίες στο εξωτερικό για την επόμενη δεκαετία  είναι σταθερό στο επίπεδο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο Likhachev. «Φέτος θα ξεπεράσουμε ένα ψυχολογικά σημαντικό εμπόδιο στην προμήθεια των προϊόντων μας στο εξωτερικό ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων».  

Η Rosatom έχει συνομιλίες με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για μια ασφαλή ζώνη γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia της Ουκρανίας που ελέγχεται από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, τον οποίο κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης