Έρευνα: 3 στις 5 βιομηχανίες της Γερμανίας «βλέπουν» μειωμένη παραγωγή το 2023

Έρευνα: 3 στις 5 βιομηχανίες της Γερμανίας «βλέπουν» μειωμένη παραγωγή το 2023
Σχεδόν 40 ενώσεις δήλωσαν ότι η τρέχουσα κατάσταση για τις εταιρείες τους είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο

Εν μέσω της έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας για τις υψηλές τιμές ενέργειας που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι 3 στις 5 γερμανικές βιομηχανικές ενώσεις της Γερμανίας είναι απαισιόδοξες για το νέο έτος.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών αναμένουν λιγότερη παραγωγή για το 2023. Από τις 49 ενώσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου IW, οι 30 είπαν ότι αναμένουν από τα μέλη τους να παράγουν λιγότερα, ενώ 13 δήλωσαν ότι αναμένουν από τους τομείς τους να παράγουν περισσότερα.

Σχεδόν 40 ενώσεις δήλωσαν ότι η τρέχουσα κατάσταση για τις εταιρείες τους είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν πολλοί υπέθεταν ότι τα χειρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού είχαν αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και δεν υπάρχουν σαφή δείγματα της γερμανικής οικονομίας για ανάκαμψη. «Οι επιχειρήσεις δεν αναμένουν ότι οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν ξανά στα προ κρίσης επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Αυτό θολώνει πολύ τις προοπτικές για το επόμενο έτος» δήλωσε το  οικονομικός στέλεχος της IW, Michael Groemling.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης