Ενέργεια

Γερμανία: Το FSRU του Wilhelmshaven παρέλαβε το πρώτο δεξαμενόπλοιο LNG

Γερμανία: Το FSRU του Wilhelmshaven παρέλαβε το πρώτο δεξαμενόπλοιο LNG
Η εγκατάσταση του Wilhelmshaven είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου από τους έξι τερματικούς σταθμούς FSRU στη Γερμανία που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του 2023.

Δρομολογούνται στην Ευρώπη, οι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής LNG με τη Γερμανία και την Ισπανία να «σηκώνουν μανίκια».

Η πρώτη εγκατάσταση εισαγωγής FSRU της Γερμανίας στο Wilhelmshaven, που λειτουργεί από την Uniper, παρέλαβε το πρώτο δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Σύμφωνα με την Uniper, ο μεταφορέας LNG θα παραδώσει 170.000 cbm LNG ή 97.147.000 cbm φυσικού αερίου, αρκετά για να τροφοδοτήσει περίπου 50.000 γερμανικά νοικοκυριά με ενέργεια για ένα χρόνο. Οι εμπορικές δραστηριότητες του τερματικού σταθμού Wilhelmshaven αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα αυτού του μήνα.

Πριν από την άφιξη στο Wilhelmshaven, το FSRU πήρε φορτίο στην Ισπανία, στη μονάδα επαναεριοποίησης Saggas στο Sagunto που διαχειρίζεται η Enagas. Το πλοίο άρχισε να προμηθεύει το αέριο στο γερμανικό δίκτυο στις 21 Δεκεμβρίου.

Η Uniper εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση με βάση το FSRU για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, η Niedersachsen Ports εκτέλεσε τα έργα στη λιμενική υποδομή, όπως η προβλήτα, ενώ η OGE ήταν υπεύθυνη για τον αγωγό σύνδεσης μήκους 26 χιλιομέτρων.

Έξι τερματικοί σταθμοί FSRU

Η εγκατάσταση του Wilhelmshaven είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου από τους έξι τερματικούς σταθμούς FSRU στη Γερμανία που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του 2023.

Η κυβέρνηση υποστήριξε τη ναύλωση πέντε FSRU, ενώ η Deutsche ReGas αναπτύσσει την πρώτη ιδιωτική εγκατάσταση FSRU στο Λούμπμιν. Επίσης, τόνισε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν μόνο μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης και την παραλαβή της άδειας λειτουργίας.

Ανάλογα με αυτό, η εγκατάσταση στο Lubmin θα γίνει ο δεύτερος λειτουργικός τερματικός σταθμός στη Γερμανία, ακολουθούμενος από την εγκατάσταση στο Brunsbuettel.

Οι τρεις άλλοι τερματικοί σταθμοί που βασίζονται σε FSRU αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αργότερα, το 2023.

Παραδόθηκε στη νορβηγική Knutsen το πρώτο δεξαμενόπλοιο LNG από την Ισπανία

Η ισπανική Armon Gijon παρέδωσε το πλοίο ανεφοδιασμού LNG 5.000 cbm, Haugesund Knutsen, στη νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Knutsen στις 23/12/2022.

Η ναυτιλιακή εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το πρώτο πλοίο LNG μικρής κλίμακας που κατασκευάστηκε στην Ισπανία. Σημειώνεται ότι η Knutsen συνεργάστηκε με τη μονάδα μικρής κλίμακας της Enagas, Scale Gas, στη νέα κατασκευή που θα ναυλωθεί στον κολοσσό LNG Shell και θα λειτουργεί από το λιμάνι της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του VesselsValue, η κατασκευή του σκάφους ήταν αξίας περίπου 41,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, το εν λόγω πλοίο - μήκους 92,75 μέτρων, με δοκό 16,90 μέτρα και βύθισμα 4,25 μέτρα- θα λειτουργεί και με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης