Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 78 δολ. κινείται το brent, στα 73 δολ. το αργό

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 78 δολ. κινείται το brent, στα 73 δολ. το αργό

 Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο στα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη διήμερη απώλεια για την αρχή ενός έτους εδώ και τρεις δεκαετίες, με τα στοιχεία των ΗΠΑ να δείχνουν ότι τα χαμηλότερα αποθέματα καυσίμων παρείχαν στήριξη και τις οικονομικές ανησυχίες να περιορίζουν τα κέρδη.

Οι μεγάλες μειώσεις τις προηγούμενες δύο ημέρες οφείλονταν στις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση, ειδικά αφού τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά σημάδια στους δύο μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, έμοιαζαν αδύναμα.

Πιέζοντας τις τιμές υψηλότερα την Πέμπτη, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 346.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 486.000 βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια την εβδομάδα, έναντι προσδοκιών για πτώση 396.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Ωστόσο, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο στα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,25%, στα 78,80 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε 1,26%, στα 73,73 δολάρια το βαρέλι.

Η σωρευτική πτώση και των δύο σημείων αναφοράς άνω του 9% την Τρίτη και την Τετάρτη ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών στην αρχή έτους από το 1991, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης