Ενέργεια

Reuters: Αίτημα της China Energy για εισαγωγή αυστραλιανού άνθρακα

Reuters: Αίτημα της China Energy για εισαγωγή αυστραλιανού άνθρακα
Οι σχέσεις Πεκίνου και Καμπέρας βγαίνουν από τον «πάγο»

Η China Energy Investment Corp έδωσε παραγγελία για εισαγωγή αυστραλιανού άνθρακα, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες συμφωνίες αφότου το Πεκίνο χαλάρωσε την ανεπίσημη απαγόρευση που επιβλήθηκε στις εισαγωγές άνθρακα από την Αυστραλία το 2020. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και στον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, με την Κίνα να επιβάλλει κυρώσεις στις εξαγωγές της Αυστραλίας μετά το αίτημα της Καμπέρας για διεθνή έρευνα σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη κίνηση έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Οι σχέσεις Πεκίνου και Καμπέρας βγαίνουν από τον «πάγο», καθώς η Κίνα προσπαθεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για άνθρακα λόγω της υψηλότερης κατανάλωσης ενέργειας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Τέλος, το φορτίο της China Energy είναι πιθανό να φορτωθεί πριν από το τέλος αυτού του μήνα, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης