Επικαιρότητα

Προ των πυλών ο ΕΝΦΙΑ του 2023

Προ των πυλών ο ΕΝΦΙΑ του 2023
Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης Ε9 με τις μεταβολές που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία μέσα στο 2022 θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 31/03

Πριν προλάβουν να αποπληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2022 -υπολείπονται ακόμη δύο δόσεις- εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που προχώρησαν σε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 -αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά κλπ- θα μπουν στη διαδικασία να προετοιμαστούν για τον ΕΝΦΙΑ του 2023.

Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης Ε9 με τις μεταβολές που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία μέσα στο 2022 θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 31/03 ώστε μέσα στον Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής. Πιθανότερη -αν όχι σχεδόν βέβαιη- ημερομηνία έναρξης πληρωμής η τελευταία εργάσιμη του Μαΐου ώστε το ποσό να καταβληθεί και πάλι σε 10 μηνιαίες δόσεις. Πρακτικά δηλαδή, οι μόνοι μήνες του χρόνου που δεν θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ θα είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος. Άλλο ένα επιχείρημα ενδεχομένως για όσους «βλέπουν» τις διπλές εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, αν και πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έχει προσδιοριστεί πρακτικά εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης