Ενέργεια

TotalEnergies: Κράτηση για επιπλέον χωρητικότητα στο Lubmin FSRU της Γερμανίας

TotalEnergies: Κράτηση για επιπλέον χωρητικότητα στο Lubmin FSRU της Γερμανίας
H χείρα βοηθείας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στις ανάγκες της Γερμανίας

Κράτηση για επιπλέον χωρητικότητα LNG στο Lubmin FSRU της Γερμανίας έκανε η TotalEnergies,σύμφωνα με το lngprime.

Η TotalEnergies ναυλώνει το FSRU Neptune των 145.000 cbm κατασκευής 2009, το οποίο εξυπηρετεί την εγκατάσταση, στην Deutsche ReGas. Τον Δεκέμβριο, γαλλικός ενεργειακός κολοσσός παρέδωσε το FSRU με ετήσια ικανότητα επαναεριοποίησης 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου, αρκετά για να καλύψει περίπου το 5 τοις εκατό της γερμανικής ζήτησης.

Η Hoegh LNG Partners, που τώρα ανήκει 100% στην Hoegh LNG, έχει μερίδιο 50% σε αυτή τη μονάδα, η MOL κατέχει το 48,5% και η Tokyo LNG Tanker έχει το 1,5%. Παράλληλα, εκτός από τη ναύλωση, η TotalEnergies έκανε επίσης κράτηση χωρητικότητας στη μονάδα.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ιστορική κρίση εφοδιασμού με φυσικό αέριο που προκαλείται από την απότομη πτώση των ροών από τη Ρωσία. Από την αρχή αυτής της κρίσης, η TotalEnergies κινητοποίησε το χαρτοφυλάκιό της LNG, το οποίο είναι ευρύ και ευέλικτο, για να στείλει διαθέσιμο LNG στην Ευρώπη και να χρησιμοποιήσει την ικανότητα επαναεριοποίησης των 18 Mt/έτος», δήλωσε ο Stéphane Michel, πρόεδρος φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της TotalEnergies.

«Χάρη στην εκκίνηση του τερματικού σταθμού Lubmin, η TotalEnergies θα είναι σε θέση αυξήσει τις εισαγωγές της στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης