Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Απρίλιο ή Μάϊο οι εκλογές - Αύξηση μισθών στην β΄τετραετία - Παράθυρο στο ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: Απρίλιο ή Μάϊο οι εκλογές - Αύξηση μισθών στην β΄τετραετία - Παράθυρο στο ΠΑΣΟΚ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» χαρακτήρισε ξεκάθαρο λάθος τις υποκλοπές
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το «ξεκάθαρο λάθος» των υποκλοπών, την «αποφυγή διχασμών» με αφορμή την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, αλλά και για τις ρυθμίσεις ώστε να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη, όταν γίνουν οι εκλογές τις οποίες «δεν έχει αποφασίσει» πότε θα γίνουν, μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του ζητά εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία εν όψει των εθνικών εκλογών που, όπως αναφέρει, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

«Την εντολή να κυβερνήσουμε μόνοι μας πιστεύω ότι την τιμήσαμε με συνέπεια και αυτό μας κάνει πιο σίγουρους ότι και αυτή τη φορά οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως αν η πρώτη τετραετία ήταν για την κυβέρνηση η τετραετία της μείωσης των φόρων, η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία που θα δούμε πια αρκετά καλύτερους μισθούς, υπογραμμίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δεύτερης τετραετίας θα αφορά το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και καθηγητών.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία για το κόμμα του Κασιδιάρη, υπογραμμίζει ότι «οφείλει το πολιτικό σύστημα να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Εκλογές: Η επόμενη τετραετία μας θα είναι των καλύτερων μισθών

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι είναι ένας προοδευτικός κεντροδεξιός πολιτικός που άλλαξε το κόμμα του: «δεν νομίζω ότι μοιάζει πολύ σήμερα με τη Ν.Δ. άλλων δεκαετιών», αναφέρει χαρακτηριστικά- ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, επανέλαβε ότι από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή.
«Εγώ είμαι συνεπής στη δέσμευσή μου και εξάντλησα την τετραετία» τόνισε, ενώ για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε «πιστεύω ότι η χώρα θα έχει όφελος από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» και πρόσθεσε «στη δεύτερη κάλπη, αν οι πολίτες μας δώσουν το ποσοστό το οποίο προσδοκώ, θα έχουμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε μόνοι μας, αν μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας θα σεβαστούμε τη βούλησή τους».
«Αλλά στη δεύτερη κάλπη» τόνισε.

Την ίδια στιγμή αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ανοίγει ωστόσο παράθυρο προς το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες κάλπες.
Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι μεγάλη πρόκληση της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας θα είναι το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και εκπαιδευτικών.
«Ζητάμε πολλά από τους καθηγητές και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα», αναφέρει.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι επιδιώκει τη διαφορετική άποψη, τη διαφορετικότητα - και στο πλαίσιο αυτό λέει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει πολύ περισσότερες γυναίκες από τη σημερινή «που κλείνει σιγά-σιγά τον κύκλο της».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/660712/synentefksi-mitsotaki-ksekatharo-lathos-oi-ypoklopes-anoixto-to-endexomeno-sygkyvernisis-ti-eipe-gia-tis-idiaiteres-ikanotites-tsipra

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης