Ενέργεια

Γερμανία - Davos: Γιατί μπορεί να μην χρειαστεί το κονδύλι των 200 δισεκ. ευρώ της ΕΕ

Γερμανία - Davos: Γιατί μπορεί να μην χρειαστεί το κονδύλι των 200 δισεκ. ευρώ της ΕΕ
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε από το βήμα του Davos ότι οι χώρες πρέπει να εργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις αιτίες του πληθωρισμού, τις οποίες προσδιορίζει στις τιμές ενέργειας στην περίπτωση της Γερμανίας και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Γερμανία πιθανότατα δεν θα χρειαστεί το κονδύλι των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ (217,26 δισεκατομμύρια δολάρια) που προορίζονται για την απόκριση της κυβέρνησης στην προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Christian Lindner την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.
Οι δαπάνες της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες λόγω της πτώσης των τιμών της ενέργειας στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δήλωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πληθωρισμός φέτος αναμένεται να είναι χαμηλότερος από την τρέχουσα πρόβλεψη της γερμανικής κυβέρνησης για 7%, πρόσθεσε ο Lindner σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Οι ενημερωμένες προβλέψεις θα δημοσιευτούν στα τέλη Ιανουαρίου.

Αναμένει υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού το 2024 και το 2025 λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρά την προβλεπόμενη χαλάρωση των τιμών από τα σημερινά τους επίπεδα.
Ο Lindner πρόσθεσε ότι οι χώρες πρέπει να εργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις αιτίες του πληθωρισμού, τις οποίες προσδιορίζει στις τιμές ενέργειας στην περίπτωση της Γερμανίας και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης