Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Mητσοτάκης: Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό - Θα δούμε αποκλιμάκωση πληθωρισμού

Mητσοτάκης: Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό - Θα δούμε αποκλιμάκωση πληθωρισμού
Όσον αφορά την επενδυτική βαθμίδα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός του 2023 ως έναν απολύτως εφικτό στόχο
Πρώτο μέλημα για την κυβέρνηση είναι η ακρίβεια στα τρόφιμα και η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της θεματικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα και αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση. 
 
Όσον αφορά την επενδυτική βαθμίδα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός του 2023 ως έναν απολύτως εφικτό στόχο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η χώρα δεν θα δει την επενδυτική βαθμίδα ούτε με κυάλια, αν προκύψει κυβέρνηση με άλλο πρόγραμμα.

Πρώτο μέλημα η ακρίβεια

«Το ζήτημα της ακρίβειας απασχολεί σήμερα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την ελληνική κοινωνία για λόγους απολύτως εύλογους», απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την ακρίβεια.
Τόνισε ότι «είδαμε τιμές φυσικού αερίου που ήταν ακόμη και δεκαπλάσιες από αυτές που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια.
Κατά συνέπεια η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που απαίτησε μέτρα σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών από όλες τις προηγμένες οικονομίες.
Αυξήθηκαν τα επιτόκια προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός και βέβαια όλες οι χώρες κατέφυγαν σε όποιες δυνατότητες τους έδιναν οι κρατικοί τους προϋπολογισμοί προκειμένου να στηρίξουν πρωτίστως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Επεσήμανε ακόμη πως «Οι τιμές μπορεί να είναι ακόμα υψηλές όμως τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού».
Ωστόσο «εξακολουθούμε να βλέπουμε έναν συστηματικά υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα που είναι χαμηλότερος από την ΕΕ».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης