Επικαιρότητα

Με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου

Με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου
To «The Green Σχιστό»  αφορά στην αξιοποίηση του εκκλησιαστικού Κτήματος στο Σχιστό Σκαραμαγκά, συνολικής έκτασης 3.000 στεμμάτων με τη δημιουργία μεταξύ άλλων περιβαλλοντικών πάρκων
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«The Green Σχιστό»

Η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας με «πράσινο» προσανατολισμό και αναπτυξιακό ορίζοντα δεκαετιών είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ελληνική Πολιτεία. Και το όνομα του σχεδίου της συνεργασίας, «The Green Σχιστό» το οποίο αφορά στην αξιοποίηση του εκκλησιαστικού Κτήματος στο Σχιστό Σκαραμαγκά, συνολικής έκτασης 3.000 στεμμάτων με τη δημιουργία μεταξύ άλλων περιβαλλοντικών πάρκων, την ανέγερση κατοικιών αλλά και έργο στον τομέα των logistics.

Το έργο εγκαινίασε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως διαφάνηκε αυτό είναι και το πρώτο βήμα για την ολιστική αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας.


www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης