Ενέργεια

Το FSRU Κροατίας παρέλαβε το πρώτο φορτίο LNG από τη Μοζαμβίκη

Το FSRU Κροατίας παρέλαβε το πρώτο φορτίο LNG από τη Μοζαμβίκη
Το φορτίο LNG παραδόθηκε από το πλοίο British Mentor, κατασκευής 2019, στις 23 Ιανουαρίου
Η LNG Croatia, κρατική εταιρεία εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού LNG Krk παρέλαβε το πρώτο φορτίο από τη Μοζαμβίκη.
Το φορτίο LNG παραδόθηκε από το πλοίο British Mentor, κατασκευής 2019, στις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διαχειριστή, το British Mentor θα εγκαταλείψει το τερματικό στις 25 Ιανουαρίου αφού παραδώσει το LNG στην πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης 140.000 cbm (FSRU).
Εκτός από το πρώτο από τη Μοζαμβίκη, αυτό είναι το 53ο φορτίο LNG συνολικά για την εγκατάσταση Krk LNG.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο φορτίο LNG που παράγεται από το κοίτασμα φυσικού αερίου Coral που βρίσκεται στα ανοικτά της Μοζαμβίκης αναχώρησε από την πλωτή εγκατάσταση LNG (FLNG) του Coral Sul τον Νοέμβριο του 2022.
Ως η πρώτη εγκατάσταση εισαγωγής LNG της Κροατίας, ο τερματικός σταθμός με έδρα την FSRU ξεκίνησε τις εμπορικές δραστηριότητες την 1η Ιανουαρίου 2021.

Το πλοίο, παλαιότερα γνωστό ως Golar Viking, μετατράπηκε στο ναυπηγείο Huarun Dadong της Κίνας και παραδόθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2020.
Η εγκατάσταση στο Krk έχει τη δυνατότητα να στέλνει έως και 2,6 cbm ετησίως φυσικού αερίου στο εθνικό δίκτυο, το οποίο σχεδιάζεται να αυξηθεί σε 6,1 cbm.
Το έργο εισαγωγής LNG της Κροατίας κόστισε 233,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΕΕ παρέχει 101,4 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης