Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνοιξε συζήτηση για F-16

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνοιξε συζήτηση για F-16
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι σχετικές συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών Αμυνας βρίσκονται ακόμη «σε αρχικό στάδιο».

Προτού ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τη βαρυσήμαντη απόφαση Βερολίνου και Ουάσιγκτον να εξοπλίσουν με βαρέα άρματα μάχης την Ουκρανία, σε αρκετές δυτικές πρωτεύουσες έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για το επόμενο, μεγάλο βήμα: τον εξοπλισμό του Κιέβου με τα σύγχρονα μαχητικά αεροπλάνα που επίμονα ζητάει η κυβέρνηση Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το κύριο ρεπορτάζ στο χθεσινό φύλλο των Financial Times, η αμερικανική πολεμική βιομηχανία Lockheed Martin ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή αεροσκαφών F-16, προεξοφλώντας παραγγελίες με προορισμό την Ουκρανία κατά τους προσεχείς μήνες. Δύο είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν επί του θέματος. Το πρώτο από αυτά θέλει ισχυρούς συμμάχους της Ουκρανίας να ξεπερνούν τους αρχικούς δισταγμούς τους και να προμηθεύουν απευθείας το Κίεβο με τα εν λόγω μαχητικά αεροπλάνα.

Εναλλακτικά συζητείται το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των συμμάχων της Ουκρανίας, όπως η Πολωνία και οι Βαλτικές Δημοκρατίες, να παραδώσουν στο Κίεβο σοβιετικά αεροπλάνα MiG-29 του στόλου τους και να τα αναπληρώσουν με F-16, τα οποία θα αγοράσουν οι ίδιες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι σχετικές συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών Αμυνας βρίσκονται ακόμη «σε αρχικό στάδιο».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης