Ενέργεια

Chevron: Ετήσια κέρδη - ρεκόρ 36,5 δισ. δολαρίων

Chevron: Ετήσια κέρδη - ρεκόρ 36,5 δισ. δολαρίων
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της εταιρείας στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% στο ισοδύναμο των 1,181 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα

Ετήσια κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η Chevron χάρη στην άνοδο των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου, δημιουργώντας πρωτοφανείς ταμειακές ροές που θα στηρίξουν το μαμούθ-πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 75 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2022 υπερδιπλασιάστηκαν στα 36,5 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της εταιρείας στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% στο ισοδύναμο των 1,181 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ανακοίνωσε η Chevron την Παρασκευή.

Η έκθεση αποτελεσμάτων είναι πιθανό να εξοργίσει τους επικριτές της πετρελαϊκής βιομηχανίας στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο, οι οποίοι είναι ήδη εξοργισμένοι από την ανακοίνωση του δεύτερου μεγαλύτερου αμερικανικού εξερευνητή πετρελαίου πριν από λίγες μέρες για το σχέδιο επαναγοράς μετοχών. Το ποσό που θα διατεθεί για τις εξαγορές θα ήταν αρκετό για την αγορά της Occidental Petroleum ή σχεδόν οποιουδήποτε άλλου εγχώριου ανταγωνιστή.

Αν και τα αποτελέσματα έτους της Chevron ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street στις περισσότερες τυπικές μετρήσεις, τα προσαρμοσμένα κέρδη 4,09 δολαρίων το δ’ τρίμηνο ανά μετοχή μειώθηκαν κατά 18 σεντς έναντι της εκτίμησης του Bloomberg. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια απομείωση 1,1 δισ. δολαρίων σε διεθνή περιουσιακά στοιχεία χωρίς να παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης