Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας άνω των 2 δισ δολαρίων για Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας άνω των 2 δισ δολαρίων για Ουκρανία
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν στείλει στρατιωτική βοήθειας αξίας περίπου 27,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως για πρώτη φορά θα περιλαμβάνονται και όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς.
Το πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανόν ακόμη κι εντός της εβδομάδας.
Όπως αναφέρεται, θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ανταλλακτικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, πυρομαχικά ακριβείας και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.
 
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (1,7 δισεκ. δολάρια) θα προέλθει από κονδύλι που επιτρέπει στην κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden να προμηθεύεται είδη απευθείας από τη βιομηχανία, αντί να αντλεί από αποθέματα του αμερικανικού στρατού.
Θα διατεθεί ιδίως για την αγορά ρουκέτας νέου τύπου, της «εκτοξευόμενης από το έδαφος βόμβας μικρής διαμέτρου» (Ground Launched Small Diameter Bomb, GLSDB), που κατασκευάζουν από κοινού οι Boeing και Saab, με δραστικό βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.
To βεληνεκές της GLSDB δυνητικά θα επιτρέψει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επιτυγχάνουν την προσβολή στόχων ως τώρα εκτός εμβέλειας, στο πλαίσιο αντεπιθέσεων ή ενεργειών παρενόχλησης των ρωσικών στρατευμάτων πολύ πίσω από τις γραμμές των μετώπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης