Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιστορικό ρεκόρ 40 δισ. δολ. για την κερδοφορία της Shell το 2022

Ιστορικό ρεκόρ 40 δισ. δολ. για την κερδοφορία της Shell το 2022
Η Shell ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες

Τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη στην ιστορία της κατέγραψε για το 2022 η Shell, με τον ενεργειακό κολοσσό να ωφελείται από τις υψηλές τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που προκάλεσε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα κέρδη της Shell έφτασαν τα 39,98 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια από τα 19,29 δισ. δολάρια του 2021 και ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό κερδοφορίας, των 28,4 δισ. δολαρίων το 2008.Η Shell ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, αμετάβλητο από τους προηγούμενους τρεις μήνες. Για το δ' τρίμηνο του 2022, τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 9,8 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 8 δισ. δολαρίων.

«Τα αποτελέσματά μας στο τέταρτο τρίμηνο και σε ολόκληρο το έτος καταδεικνύουν τη δύναμη του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου της Shell, καθώς και την ικανότητά μας να παρέχουμε ζωτική ενέργεια στους πελάτες μας σε συνθήκες αστάθειας. Πιστεύουμε ότι η Shell είναι σε θέση να είναι αξιόπιστος συνεργάτης κατά την ενεργειακή μετάβαση. Καθώς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας, θα απλοποιήσουμε περαιτέρω την εταιρεία μας και θα επικεντρωθούμε στην απόδοση», δήλωσε ο CEO της Shell, Wael Sawan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης