Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε συζητήσεις η Chevron στην Αλγερία για ερευνητικές εργασίες

Σε συζητήσεις η Chevron στην Αλγερία για ερευνητικές εργασίες
O όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 17 δισ. δολάρια φέτος σε ενεργειακά projects.

Σε συνομιλίες με την Αλγερία βρίσκεται η Chevron για να λάβει άδεια ερευνητικών εργασιών στην αφρικανική χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street.

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, η Chevron έχει στείλει εκπροσώπους της στο Αλγέρι, ορισμένοι από τους οποίους συναντήθηκαν με αξιωματούχους της χώρας τους τελευταίους δύο μήνες. O όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 17 δισ. δολάρια φέτος σε ενεργειακά projects.

Ο ενεργειακός τομέας της Αλγερίας αντιμετώπισε χρόνια πτώσης την τελευταία δεκαετία, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου, αλλά ανέκαμψε πέρυσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την έκδοση νέου νόμου που διέπει τις επενδύσεις. Η προσπάθεια της Ευρώπης να απογαλακτιστεί από το ρωσικό αέριο έδωσε στη χώρα μια χαριστική βολή, με τις προμήθειες της Αλγερίας να αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ισπανία και την Ιταλία, η καθεμία. Η κρατική Sonatrach είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης