Τελευταία Νέα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Προτεραιότητες & Προκλήσεις για την Αγορά Ενέργειας

Οι στρατηγικές της αγοράς

Η MORE πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις σε ΑΠΕ με στόχο την πράσινη μετάβαση

Η MORE πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις σε ΑΠΕ με στόχο την πράσινη μετάβαση
Η MORE και με επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους €1,6 δισ. δραστηριοποιείται έντονα στις καθαρές μορφές ενέργειας

Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ αναδεικνύονται σε καθοριστικό παράγοντα στην κατεύθυνση για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλες και για όλους, αφού μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Άλλωστε, μόνο για το 2021, οι ΑΠΕ συνέβαλαν καθοριστικά στην εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ υπέρ των καταναλωτών στη χώρα μας, χάρη στη μείωση που έφεραν στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η MORE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, έχει επενδύσει σημαντικά σε έργα ΑΠΕ, εργαζόμενη συστηματικά με στόχο την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την παραγωγή οφέλους για τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, η MORE διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας περίπου 760 ΜW, συγκροτώντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα.  Ακόμα, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περίπου 2,3 GW.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η MORE αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ΦΟΣΕ στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περίπου 500 MW, με τη διαχείριση ενέργειας να αποτελεί κομβικό συγκριτικό πλεονέκτημα και πεδίο εξειδίκευσης για την εταιρεία.Ταυτόχρονα, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του επόμενού της στόχου που συνίσταται στην εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. 


2_169.jpg



Οι διεθνείς προοπτικές


Ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει και τη διεύρυνση του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ σε διεθνή κλίμακα, την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης και την εστιασμένη ενασχόληση με υπεράκτια αιολικά. 

Σε κάθε περίπτωση, η εκτεταμένη χρήση των ΑΠΕ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή αυτάρκεια μιας χώρας, ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά την Ελλάδας, καθώς η χώρα μας διαθέτει πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι οι ΑΠΕ αποτελούν τις τεχνολογίες ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής, ενώ σε οικονομικό επίπεδο ωφελούν άμεσα τους καταναλωτές.

Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η MORE και με επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους €1,6 δισ. δραστηριοποιείται έντονα στις καθαρές μορφές ενέργειας, με εχέγγυα τη δυναμική και την εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Όμιλος Motor Oil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης