Commodities

Σε άνοδο ο χρυσός λόγω πληθωρισμού και διόρθωσης – Στα 1244 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε άνοδο ο χρυσός λόγω πληθωρισμού και διόρθωσης – Στα 1244 δολάρια η ουγγιά
Η αδυναμία στο νόμισμα των ΗΠΑ βοήθησε το πολύτιμο μέταλλο να ενισχυθεί μετά από μια απότομη πτώση στις ασιατικές ώρες συναλλαγών νωρίτερα
Ο χρυσός ενισχύθηκε σήμερα Τρίτη 21/3/2017 καθώς το «ξεθώριασμα» των προσδοκιών για βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του ευρώ.
Παράλληλα το επίφοβο περιβάλλον για διόρθωση στις αγορές καθώς και τα πληθωριστικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας (2,3%) ενίσχυσαν την ροπή προς επένδυση στο φυσικό Hedging.

Η αδυναμία στο νόμισμα των ΗΠΑ βοήθησε το πολύτιμο μέταλλο να ενισχυθεί μετά από μια απότομη πτώση στις ασιατικές ώρες συναλλαγών νωρίτερα.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ενισχύθηκε 0,84% στα $ 1,243.50 η ουγγιά.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Απριλίου ενισχύθηκαν κατά  $ 12.50 στα $ 1,246.50.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1244,10 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,82%
«Το γεγονός ότι το δολάριο είναι σε χαμηλό έξι εβδομάδων τροφοδοτεί με  δύναμη τον χρυσό" δήλωσε ο Mistubishi αναλυτής Jonathan Butler.
Το πολύτιμο μέταλλο «συσπειρώθηκε» στον απόηχο της λιγότερο επιθετικής, από ό, τι αναμενόταν, δήλωσης της Fed, την περασμένη Τετάρτη, η οποία απομάκρυνε την προοπτική  αύξησης των επιτοκίων γρήγορα αυτό το έτος.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος διακράτησης   χρυσού ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο, το οποίο είναι η τιμή διαπραγμάτευσης.
Οι τιμές υποστηρίζονται επίσης από την πολιτική αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της πολιτικής του πρόεδρου Trump και τις ανησυχίες για τις εκλογές στην Ευρώπη.
Οι εκμεταλλεύσεις στο μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο σε χρυσό, SPDR Gold Shares, στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά  3,8 τόνους τη Δευτέρα, τρίτη ημέρα υποχώρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης