Commodities

Συμφωνία συνεργασίας τριών ενεργειακών κολοσσών της Ασίας στον τομέα του LNG

Συμφωνία συνεργασίας τριών ενεργειακών κολοσσών της Ασίας στον τομέα του LNG
Η συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού προμήθεια LNG, την από κοινού συμμετοχή σε ανάντη έργα και τη συνεργασία στις θαλάσσιες μεταφορές και την αποθήκευση.
Τρεις ενεργειακοί κολοσσοί της Ασίας, η Κινεζική CNOOC, η Νοτιοκορεάτικη KOGAS και η Ιαπωνική Jerà, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για συνεργασία στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι τρεις ασιατικές εταιρείες θα συζητήσουν τις ευκαιρίες για αμοιβαία συνεργασία στον τομέα του LNG.
Σύμφωνα με την Jerà, οι προς συζήτηση τομείς περιλαμβάνουν την από κοινού προμήθεια LNG, την από κοινού συμμετοχή σε ανάντη έργα και τη συνεργασία σχετικά τις θαλάσσιες μεταφορές και την αποθήκευση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.
Η Ιαπωνική εταιρεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της για την συμφωνία, ότι η ζήτηση LNG ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και τις ενεργειακές πολιτικές σε κάθε χώρα.
Επισημαίνει ακόμη, ότι για να αντιμετωπιστούν τέτοιες διακυμάνσεις, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω προγραμμάτων διευκολύνσεων μεταξύ των αγοραστών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, η Jerà θα αγοράζει περίπου 40 εκατομμύρια τόνους Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ετησίως, γεγονός που θα κάνει την εταιρεία τον μεγαλύτερος αγοραστής LNG στον κόσμο, ξεπερνώντας την KOGAS.
Η KOGAS εισάγει περίπου 30 εκατομμύρια τόνους Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ετησίως και CNOOC εισάγει περίπου 10-12 εκατομμύρια τόνους Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ετησίως.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης