Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
Tο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης επισημαίνει, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας.
Τη διαχρονική και πάγια θέση ενάντια της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, άρα και της πώλησης μονάδων της επικαιροποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής 2 Απριλίου 2017, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αρκαδίας.
Μέσω του ψηφίσματος που εκδόθηκε, εκφράζεται η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., καθόσον -όπως αναφέρεται- αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την τοπική κοινωνία.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης επισημαίνει, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας.
Δηλώνει δε, ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη και την τηλεθέρμανση.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης καλεί τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όλους τους φορείς σε εγρήγορση και δηλώνει, ότι θα σταθούν ως Δήμος και ως κοινωνία αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε., όπως έπραξε ο Δήμος και στο παρελθόν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης