Ευρώπη

Ρωσία: Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη
Ρώσος Εισαγγελέας: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη - Τουλάχιστον 10 νεκροί από 2 εκρήξεις
(Upd) Φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, έχουν στα χέρια τους οι ρωσικές Αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Τον εγκέφαλο της επίθεσης φέρεται να κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.
Σύμφωνα με το Interfax, οι Αρχές πιστεύουν ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε χαρτοφύλακα που αφέθηκε μέσα σε συρμό του Μετρό.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκρηξη ήταν το έργο βομβιστή αυτοκτονίας.
Έως τώρα οι ρωσικές εισαγγελικές Αρχές έχουν αποφύγει να χαρακτηρίσουν επισήμως την έκρηξη τρομοκρατικό χτύπημα, αν και όλα τα στοιχεία συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Εν τω μεταξύ, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στο Μετρό, στο σταθμό της πλατείας Βοστάνια, ο οποίος εξουδετερώθηκε.

Νωρίτερα το worldebergynews.gr κατέγραφε:

Ως «τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, 3/3/2017, στον σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση, οι υποψίες των περισσοτέρων όμως στρέφονται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει αιματοκυλήσει ουκ ολίγες φορές την Ευρώπη.
Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι τουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες…




Εκρήξεις στο μετρό

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα (3/4) στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αγίας Πετρούπολης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο πηγή, πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια.
Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της πόλης, πως υπάρχουν επίσης 50 τραυματίες.
Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Interfax, έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς.
Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.
Ο Πούτιν πρόσθεσε, πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης μετά το τραγικό συμβάν στην Αγία Πετρούπολη.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης