Ευρώπη

Η Λετονία άνοιξε την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου στον ανταγωνισμό

Η Λετονία άνοιξε την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου στον ανταγωνισμό
Οι καταναλωτές στη Λετονία με την απελευθέρωση της αγοράς θα είναι σε θέση να επιλέξει μεταξύ διαφόρων προμηθευτών επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αγορά φυσικού αερίου της Λετονίας άνοιξε στον ανταγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής στους πολίτες της χώρας να επιλέξουν προμηθευτή, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως σημειώνει η Κομισιόν, αυτό είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης διαφοροποιημένων και ασφαλών αγορών φυσικού αερίου στις χώρες της Βαλτικής και τις ενσωμάτωσης τους στις υποδομές και τις αγορές φυσικού αερίου των άλλων χωρών της ΕΕ, καθώς και της μείωσης της εξάρτησης από πηγές ενέργειας της Ρωσίας.
Ακόμη, στο πλαίσιο αυτό πρέπει η κρατική καθετοποιημένη εταιρεία φυσικού αερίου JSC Latvijas Gaze να διαχωριστεί πλήρως σε τομείς (εφοδιασμό, διανομή, υπηρεσίες κ.α.) έως το τέλος του 2017.
Η Επιτροπή υπογράμμισε επίσης, ότι οι νέες πηγές προμήθειας εκτός από τη Ρωσία αρχίζουν να γίνονται διαθέσιμες για εισαγωγές φυσικού αερίου της Λετονίας, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Klaipeda της Λιθουανίας, ο οποίος άνοιξε το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης