Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cheniere: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την υπερπροσφορά φυσικού αερίου

tags :
Cheniere: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την υπερπροσφορά φυσικού αερίου
Τα ευέλικτα συμβόλαια αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά φυσικού αερίου
Η υπερπροσφορά φυσικού αερίου και η διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα για κάποιους όμως η  αμερικανική εξαγωγική εταιρεία αερίου Cheniere Energy  υποστηρίζει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα  καθώς διατηρεί ευελιξία στα συμβόλαια της .
«Αυτό που βλέπετε είναι μια αντίδραση, των τιμών προσφοράς και ζήτησης, η οποία είναι ό, τι θα περίμενε κανείς, όταν η αγορά γίνεται πιο διαφανής, πιο εποχιακή και λιγότερο διμερή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cheniere, Jack Fusco.
Η αγορά, εκτιμά ο Fusco, κινείται μακριά από τις διμερείς συμβάσεις που έχουν κυριαρχήσει στην αγορά εδώ και δεκαετίες καθώς τώρα οι εμπορικές συμβάσεις κυριαρχούν στο ένα τρίτο της αγοράς.
Τα σχόλιά του έρχονται σε συνέχεια ενός συμφώνου με τους μεγαλύτερους αγοραστές  υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο στην Ασία, για την εξασφάλιση  πιο ευέλικτων συμβάσεων προμηθειών σε μια κίνηση που αλλάζει τους συσχετισμούς  εισαγωγέων και παραγωγών, εν μέσω πλεονάσματος προσφοράς, ανέφερε σε δημοσιέυμα του το Reuters
Οι εξαγωγείς προτιμούν παραδοσιακά να «κλειδώνουν» πελάτες σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου κάτι που γίνεται  εδώ και δεκαετίες, και οι αγοραστές λαμβάνουν κατ 'αποκοπή μηνιαίες ποσότητες φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως της ζήτησης. Οι αγοραστές, επίσης, δεν μπορούν να μεταπωλήσουν το φυσικό αέριο στο πλαίσιο των λεγόμενων περιορισμών προορισμού των συμβάσεων.
Η είσοδος αμερικανών εξαγωγέων φυσικού αερίου, όπως Cheniere έχει αλλάξει τα δεδομένα στο εμπόριο φυσικού αερίου, καθώς οι ασιατικές επιχειρήσεις αναζητούν πιο ευέλικτες συμβάσεις.
«Όταν αγοράζετε LNG σε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση, θα πρέπει να υλοποιηθεί. Αλλά όταν η ζήτηση υποχωρεί λόγω θεμάτων όπως η επανέναρξη πυρηνικών αντιδραστήρων  τότε, θα πρέπει να μεταπωλούν», δήλωσε ο Nobuo Tanaka, πρόεδρος της Gastech Japan 2017 Consortium και πρώην στέλεχος διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
«Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους αλλαγές, χρειαζόμαστε κάποια ευελιξία ή την spot αγορά να ρυθμίσει τη ζήτηση και την προσφορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα,»  δήλωσε στο CNBC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης