Τελευταία Νέα

Συνέχεια στην δικαστική αντιπαράθεση για τα αιολικά πάρκα της Enel στην Εύβοια

Συνέχεια στην δικαστική αντιπαράθεση για τα αιολικά πάρκα της Enel στην Εύβοια
Μέχρι να κριθεί στο ΣτΕ η προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, η Enel μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες εγκατάστασης σε εκτάσεις τις οποίες ενοικιάζει από ιδιώτες.
Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου 2017 η προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας κατά της κατασκευής αιολικών πάρκων σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή.
Ειδικότερα, η Ιταλική Enel εξασφάλισε στις 17/2/2017 νέες άδειες για την κατασκευή 8 αιολικών πάρκων μετά την τροποποίηση της Μελέτης Επιπτώσεων και την έκδοση νέων Περιβαλλοντικών Όρων.
Όπως αναφέρει ο περιβαλλοντικός σύλλογος, επειδή προέκυψαν νέες διοικητικές πράξεις, κατέθεσε στο ΣτΕ νέο δικόγραφο συνέχισης της δίκης, η οποία αναβλήθηκε.
Μέχρι δε να κριθεί η προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, η Enel μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες εγκατάστασης σε εκτάσεις τις οποίες ενοικιάζει από ιδιώτες.
Ο Σύλλογος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ότι με την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών, η  μεγαλύτερη έκταση της περιοχής χαρακτηρίζεται οριστικά δημόσια δασική και μόνο όσοι έχουν έγκυρους τίτλους θα κατοχυρώσουν την ιδιοκτησία τους.
Μετά τη λήξη της ανάρτησης, η εταιρεία δεν θα καταβάλει κανένα ενοίκιο ή αποζημίωση σε ιδιώτη, που δεν έχει αναγνωρισμένη την δασική έκταση ως ιδιοκτησία του.
Αφού υποστηρίζει, ότι η κατασκευή των αιολικών πάρκων θα καταστρέψει υφιστάμενες δραστηριότητες των κατοίκων (κτηνοτροφία, μελισσοκομία, τουρισμός) και θα προκαλέσει φυσικές καταστροφές λόγω διανοίξεων δρόμων πλάτους 10 μ. σε απότομες πλαγιές, κατηγορεί τον Δήμο Καρυστίας για την μη αντίδρασή του στα έργα, καθώς όπως αναφέρει, η υπερσυγκέντρωση ανεμογεννητριών στη Νότια Καρυστία υπονομεύει το μέλλον της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης