Αναλύσεις

H συνάντηση Merkel – Lagarde στις 10/4 δεν είναι καλός οιωνός για το Eurogroup στις 7/4 – Ζωτικής σημασίας προσχέδιο SLA

tags :
H συνάντηση Merkel – Lagarde στις 10/4 δεν είναι καλός οιωνός για το Eurogroup στις 7/4 – Ζωτικής σημασίας προσχέδιο SLA
Άμεση συνάντηση μετά το Εurogroup της 7/4
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει χωρίς έστω και ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup στις 7 Απριλίου....
H νέα κρίσιμη συνάντηση της γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel με την Lagarde του ΔΝΤ στις 10 Απριλίου αμέσως μετά το Eurogroup στις 7 Απριλίου ίσως δεν αποτελεί καλό οιωνό…
Να σημειωθεί ότι στις 6 Απριλίου πριν το Eurogroup είχε υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ του Schaeuble του γερμανού ΥΟΙΚ, του Thomsen εκπροσώπου του ΔΝΤ και του Dijsselbloem επικεφαλής του Eurogroup.
Από την συνάντηση με βάση ορισμένες πληροφορίες βγήκε το συμπέρασμα ότι πρέπει από το Eurogroup στις 7 Απριλίου να προκύψει μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ανασφάλεια για την βιωσιμότητα του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας στις 7 Απριλίου και σε επόμενη φάση σε ένα έκτακτο Eurogroup στις 28 Απριλίου ή 5 Μαΐου το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όμως το γεγονός ότι συναντώνται Merkel και Lagarde στις 10 Απριλίου αποδεικνύει ότι το χάσμα μεταξύ Γερμανίας, ΔΝΤ και Ελλάδος παραμένει.
Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό, ζωτικό να φύγει από το Eurogroup στις 7 Απριλίου με μια συμφωνία έστω και σε προσχέδιο.
Το ΔΝΤ για να συμμετάσχει με 3-4 δισεκ. θέλει μεταρρυθμίσεις, διευθέτηση του χρέους και σχέδιο για μετά το 2018.
Η Γερμανία θέλει μεταρρυθμίσεις αλλά δεν δίνει χρέος.
Η ΕΚΤ θεωρεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους πηγή ανησυχίας.
Οι υπόλοιποι δανειστές ζητούν μια λύση.
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει χωρίς έστω και ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup στις 7 Απριλίου.
Πηγή: Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης