Τελευταία Νέα
Ασία

Ερντογάν: Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών θα επαναληφθούν μετά το δημοψήφισμα

Ερντογάν: Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών θα επαναληφθούν μετά το δημοψήφισμα
Απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να δράσουν από κοινού για την απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά την Ουάσιγκτον, ότι θα είναι λάθος η ανάληψη κοινής δράσης με τους Κούρδους μαχητές της PYD στη Συρία.
Η Τουρκία θα επαναλάβει τις διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των «τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως αποκάλεσε τους Κούρδους της Συρίας, μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε, ότι ανακτήθηκε ο έλεγχος στην Τζαραμπλούς, την Ράι, το Νταμπίκ και την Αλ Μπαμπ, που «καθαρίστηκαν από τα τρομοκρατικά στοιχεία» και ότι θα ξεκινήσουν νέες διασυνοριακές επιχειρήσεις μετά το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Απηύθυνε δε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να δράσουν από κοινού για την απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά την Ουάσιγκτον, ότι θα είναι λάθος η ανάληψη κοινής δράσης με τους Κούρδους μαχητές της PYD στη Συρία.
Ο Ερντογάν είπε ακόμη, ότι οι ΗΠΑ επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα προσπαθούσαν να προστατεύσουν την PYD προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε οπλισμό στην «τρομοκρατική οργάνωση» και πρόσθεσε πως η τουρκική κυβέρνηση έχει έγγραφα στα χέρια της σχετικά με αυτό το θέμα.
Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι ένα μέρος των όπλων που δόθηκαν στην PYD, έχουν καταλήξει στα χέρια των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.
Τόνισε ακόμη, ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εγκατάσταση της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD στην Μαντμπίτζ», προσθέτοντας ότι «πρέπει α δώσουμε την Μανμπίτζ στους πραγματικούς της ιδιόκτητες», οι οποίοι όπως ισχυρίστηκε «είναι οι Άραβες» συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχουν Κούρδοι εκεί πέρα».
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμη, ότι ξεκίνησε η ανέγερση τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ και πως με αυτό θα τεθεί υπό έλεγχο η είσοδος και η έξοδος από τη χώρα και θα εδραιωθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η εθνική ασφάλεια.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, που περιλαμβάνει και το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης.
Όπως είπε «ορισμένοι κύκλοι εσκεμμένα κάνουν αναφορά σε δικτατορία» θέλοντας -όπως υποστήριξε- να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και υπενθύμισε ότι με την συνταγματική αναθεώρηση προβλέπεται, ότι «κάθε πενταετία θα διεξάγονται εκλογές».
Τόνισε ακόμη, ότι «αυτό δεν είναι κάτι, που αφορά μόνο την Τουρκία, αφού προεδρικό σύστημα υπάρχει και σε αρκετές από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης