Αναλύσεις

Τσίπρας: Υπάρχουν μέτρα για το 2019 - 2020 που δεν θα επιλέγαμε ποτέ

Τσίπρας: Υπάρχουν μέτρα για το 2019 - 2020 που δεν θα επιλέγαμε ποτέ
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση μέσω της σκληρής αυτής διαπραγμάτευσης κατάφερε να διασφαλίσει κάποια από τα δικαιώματα των εργαζομένων
Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση εντός κι εκτός της χώρας για να κλείσει τη 2η αξιολόγηση μίλησε στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως τόνισε ήταν «μια δύσκολη και με σκαμπανεβάσματα διαπραγμάτευση που οδήγησε στην πολιτική συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας. Κάποιοι στο εξωτερικό είχαν σαφή στόχο να μην κλείσει η αξιολόγηση είτε γιατί επέμεναν σε καταδικασμένα από την ιστορία σενάρια Grexit, είτε γιατί κάποιοι στο εσωτερικό δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε εμείς αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
«Μετά τη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος και για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Αυτό θα στείλει ένα ξεκάθαρο  μήνυμα στις αγορές ότι η αβεβαιότητα τελείωσε και ότι οι επιθυμίες κάποιων αποτελούν παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λέγοντας πως στη συνέχεια θα πάρουν σειρά τα πλεονάσματα.
«θα αποφασιστεί το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος» ανέφερε και εξήγησε ότι είναι η επόμενη διαπραγματευτική μάχη.
Χωρίς μεσοπρόθεσμα για το χρέος για να μας εντάξουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα".
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης «ο καθένας επιστρέφει στη δουλειά του, εμείς στην προσπάθεια να στήσουμε τον τόπο στα πόδια του και η αντιπολίτευση στις εσωτερικές τις διαμάχες για το αν είναι τζάμπα μαγκιά ή όχι να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει μετά».
 
"Υπάρχουν μέτρα για το 2019-2020 που η κυβέρνησή δεν θα επέλεγε ποτέ"

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση μέσω της σκληρής αυτής διαπραγμάτευσης κατάφερε να διασφαλίσει κάποια από τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μπλοκάρει την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που προσπάθησε να μπει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Πετύχαμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων τόνισε, και πρόσθεσε ότι «αποκρούστηκαν οι σφοδρές πιέσεις που είχαν στήριγμα τις εργοδοτικές πιέσεις στο εσωτερικό» τόνισε ο κ Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ωστόσο πως υπάρχουν μέτρα για το 2019-2020 που η κυβέρνησή του δεν θα επέλεγε ποτέ.
Επίσης απέκλεισε σενάριο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει το 2019 τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει την περίοδο της καταστροφής από το 2010 έως το 2014 και την περίοδο που θα χουμε καταφέρει μέσα από μάχες να βγάλουμε τη χώρα από το πρόγραμμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης