Τελευταία Νέα
Commodities

Διολίσθηση στο χρυσό – Απώλειες καταγράφουν ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο

Διολίσθηση στο χρυσό – Απώλειες καταγράφουν ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο
Οι ανησυχίες για πολιτικές εντάσεις σε Βόρεια Κορέα και Μ. Ανατολή αντιστάθμισαν τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Ο χρυσός διολίσθησε περαιτέρω τη Δευτέρα μετά από το υψηλό των πέντε μηνών που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες για τις πολιτικές εντάσεις στη Βόρεια Κορέα και τη Μέση Ανατολή.
Στην Spot αγορά ο χρυσός υποχώρησε 0,10% στα $ 1,252.32 η ουγγιά, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου υποχώρησαν κατά $ 3.40 στα $ 1,253.90.
Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε πάνω από τα $ 1.270 την Παρασκευή, για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου καθώς τα ασθενέστερα στοιχεία για την απασχόληση περιόρισαν τις προσδοκίες για βραχυπρόθεσμες αυξήσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ μετά την πυραυλική επίθεση σε μια συριακή αεροπορική βάση.
Στις 21:35 ώρα Ελλάδας το πολύτιμο μέταλλο βρισκόταν στα 1255,60 δολάρια η ουγγιά με υποχώρηση 0,14%.
Απώλειες κατέγραφαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με το ασήμι να σημειώνει πτώση 1,16% στα 17,94 δολάρια, η πλατίνα να υποχωρεί 2,25% στα 940,90 δολάρια και το παλλάδιο στα 787,35 δολάρια με πτώση 2,03%.
Το δολάριο ξεκίνησε την εβδομάδα κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων μετά την δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας  ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
Οι προσδοκίες ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, θα ενισχύσουν το κόστος διακράτησης, έχουν αποδειχθεί τροχοπέδη για το χρυσό.
Έντονες πιέσεις προκάλεσαν  στο ευρώ και οι ανησυχίες για τις γαλλικές εκλογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης