Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τρία χερσαία οικόπεδα υδρογονανθράκων

ΥΠΕΝ: Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τρία χερσαία οικόπεδα υδρογονανθράκων
Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και των ενδιαφερόμενων εταιρειών, ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή.
Εγκρίθηκε στις 3 Απριλίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Προσυμβατικός Έλεγχος για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρείς χερσαίες περιοχές στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόκειται για τα οικόπεδα των περιοχών «ΒΔ Πελοποννήσου» και «Άρτας-Πρέβεζας» που παραχωρούνται στην ΕΛΠΕ και για το οικόπεδο της περιοχής «Αιτωλοακαρνανίας» που παραχωρείται στην Energean Oil&Gas.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού εξέτασε του φακέλους που προσκομίστηκαν, αποφάσισε ότι «δεν κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μίσθωσης μεταξύ
α) του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.,
β) του ως άνω Υπουργού και της εταιρείας Energean Oil&Gas και
γ) του ως άνω Υπουργού και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., που αφορούν την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αντιστοίχως στις χερσαίες περιοχές “Άρτα-Πρέβεζα”, “Αιτωλοακαρνανία” και “ΒΔ Πελοπόννησος”».
Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και των ενδιαφερόμενων εταιρειών, ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης